NAV-advokat i Norge

NAV-saker

Velkommen til vårt juridiske kontor, hvor vi spesialiserer oss på NAV-saker med et landsdekkende tilbud. Vi bistår i klagesaker til NAV og ankesaker til Trygderetten hvor det er fattet et vedtak som du mener er feil. Dette gjelder for eksempel i saker hvor NAV har gitt avslag på dagpenger, sykepenger, arbeidsavklaringspenger, uføretrygd, ung uførhet, medlemskap, grunnstønad, hjelpestønad, barnetrygd, stønad til enslig mor eller far, yrkesskade, tilbakekreving av feilutbetalt ytelse osv.

Med rikelig erfaring fra flere år som dommer i Trygderetten, samt erfaring som privat praktiserende advokat i over tyve år med hovedfokus på trygderett er vi spesialister på NAV - saker

Vi tilbyr en uforpliktende og gratis gjennomgang av sakens dokumenter.

Vi har en personlig tilnærming

Vi forstår at hver klient har unike behov og utfordringer. Derfor legger vi stor vekt på en personlig tilnærming. Ved å lytte til din historie og vurdere din situasjon nøye, sikrer vi at rådene og støtten vi tilbyr er skreddersydd til akkurat deg. Enten det gjelder uføretrygd, arbeidsavklaringspenger, sykepenger, eller andre NAV-ytelser, er vårt mål å gi deg klarhet og trygghet i en ellers vanskelig prosess.

Vi har kontroll på de komplekse reglene

NAV-systemet endres stadig, og det kan være utfordrende å holde tritt med alle nye regler og forskrifter. Som din NAV-advokat, er det vår jobb å være oppdatert på gjeldende lovgivning. Dette inkluderer alt fra minstesats uføretrygd og hvordan uføretrygd beregnes, til forståelsen av hvilke diagnoser som gir rett til uføretrygd. 

Noe av det vi tilbyr bistand med:

Uføretrygd

Når livet tar en uventet vending, er det viktig å kjenne til din rett til uføretrygd. Vi forklarer minstesats uføretrygd, hva som kreves av diagnoser for uføretrygd, og hvor mye man har rett på i uføretrygd og eventuelt om du har rett til å få beregnet din uføretrygd etter særreglene for unge uføre. Vår innsikt sikrer at du mottar den minste uføretrygden du har rett på.


Dagpenger – Når arbeidslivet venter

Livet etter man har mistet en jobb kan være utfordrende. Vår rolle er å veilede deg gjennom dagpenger og utdanning, og hvordan du kan kombinere dagpenger og jobb.


Grunnstønad

Grunnstønad er en NAV-ytelse designet for å dekke ekstra utgifter knyttet til en funksjonsnedsettelse eller sykdom. Det kan være utgifter til for eksempel transport, slitasje på klær eller kosthold. Som din NAV-advokat, hjelper vi deg med å navigere i vilkårene for grunnstønad, slik at du kan få dekket de merutgiftene du har rett på. 

Sykepenger – sikkerheten når helsen svikter

Sykdom kan påvirke alle aspekter av livet ditt, inkludert det økonomiske. La oss hjelpe deg med å navigere i sykepenger-systemet, så du kan fokusere på det som virkelig teller - helsen din.


Arbeidsavklaringspenger (AAP) – veien tilbake til arbeidslivet

AAP er designet for de som trenger hjelp til å komme tilbake i jobb. Men, vet du forskjellen på AAP og uføretrygd? Som din NAV-advokat hjelper vi deg med avslag du har mottatt.


Hjelpestønad

Hjelpestønad er rettet mot de som har særlig tyngende omsorgsarbeid på grunn av andres sykdom, funksjonsnedsettelse, eller alder. Stønaden skal bidra til å lette omsorgsbyrden og kan være et viktig økonomisk bidrag for mange familier. Som din juridiske partner, veileder vi deg gjennom kriteriene for hjelpestønad.

Vår ekspertise som NAV-advokat omfatter alt fra søknadsprosessen til klagebehandling, og vi sørger for at du forstår hvordan stønaden kan tilpasses din livssituasjon. Ved å tilby skreddersydde råd og støtte, sikrer vi at du og din familie får tilgang til de ytelser dere har rett på. Vårt engasjement for å fremme dine rettigheter hos NAV er grunnlaget for vårt arbeid som din NAV-advokat.

Nyttig informasjon

Ofte stilte spørsmål

  • Du bør ta kontakt med oss etter at du har fått et vedtak fra NAV om avslag på en trygdeytelse som du mener at du har rett på. Det løper en klagefrist som normalt er på 6 uker fra du mottar vedtaket (klagefristen står i vedtaket). Det er derfor lurt å ta kontakt så raskt som mulig etter at du har mottatt vedtaket.

  • Dersom klage - ankefristen er opprettholdt vil vi utforme en foreløpig klage / anke til NAV / Trygderetten, og vi ber om å få tilsendt sakens dokumenter. Med denne foreløpige klagen/anken opprettholder vi klage/ankefristen.

    Vårt advokatkontor tilbyr én times uforpliktende gjennomgang av sakens dokumenter. Vi vil etter denne gjennomgangen kunne ta stilling til om vi anbefaler deg å klage/ anke saken videre.

    Ønsker du å påklage saken til NAV eller påanke saken til Trygderetten vil vi avtale pris etter sakens omfang. Advokatvirksomheten har moderate priser, slik at også de som ikke fyller vilkårene for rett til fri rettshjelp, skal få råd til nødvendig advokathjelp. Saksomkostninger vil bli tilbakebetalt ved medhold hos NAV eller Trygderetten.

  • Dersom din inntekt eller formue er under fastsatt grense vil du kunne få fri rettshjelp etter økonomisk behovsprøving. Vårt advokatkontor vil søke om dette for deg.

    For å få innvilget fri rettshjelp etter økonomisk behovsprøving kan ikke enslige ha inntekt som overstiger brutto kr. 246 000 og skattbar formue som overstiger kr. 100 000. Det gis som hovedregel dispensasjon fra overskridelse av formueskravet dersom denne består i en bolig av normal verdi.

    Dersom søker er gift eller samboer er brutto inntektsgrense for husstanden samlet brutto kr. 369 000. Samlet formue må ikke overstige kr. 100 000.

    Det kan gis dispensasjon dersom man overstiger de økonomiske grensene, men praksis er meget streng, og det gis sjelden dispensasjon for inntektsoverskridelse på mer enn kr. 15-20 000.

    I de behovsprøvde sakene må man betale en egenandel på 1 x rettsgebyr som tilsvarer kr. 1 060 for fritt rettsråd-saker (saker utenom domstolene). For fri sakførsel-saker (sak for domstolen) er egenandelen 5 x rettsgebyr. Dette gjelder ikke for saker til Trygderetten.

    Personer/husstander med bruttoinntekt under kr. 100 000 skal ikke betale egenandel.

  • Dersom du får avslag på vedtaket ditt hos NAV, kan du påklage vedtaket ditt til NAV Klageinstans. Dersom NAV Klageinstans opprettholder avslaget kan saken skriftlig ankes inn for Trygderetten. Anken vil der bli behandlet av en juridisk dommer og en medisinsk dommer. Trygderetten skiller seg fra andre domstoler ved at saken ikke føres muntlig foran domstolene. Anken sendes inn til Trygderetten og den vil der bli behandlet skriftlig.

  • Minstesatsen for uføretrygd er et beløp fastsatt av NAV, ment å sikre en grunnleggende inntekt for de som ikke kan arbeide på grunn av sykdom eller skade. Beløpet justeres årlig

  • AAP er en midlertidig ytelse for de som med riktig oppfølging har potensial til å returnere til arbeidslivet, mens uføretrygd er for de som vurderes som permanent ute av stand til å arbeide på grunn av sykdom eller skade.

  • Beløpet avhenger av tidligere inntekt, minstesatsen som er satt av NAV, individuelle forhold som grad av uførhet og sivilstatus, samt om du har rett på ung ufør tillegg.

  • Ja, man kan ta ferie mens man mottar AAP, men det er viktige regler og prosedyrer som må følges for å unngå feilutbetalinger eller andre komplikasjoner.

  • Uføretrygden beregnes som en prosentandel av din tidligere inntekt, justert etter en beregningsmodell som tar hensyn til flere faktorer, inkludert din inntekt før uførhet.

  • Inntektsgrensen for fri rettshjelp til enslige i 2024 er brutto 350 000 og formuesgrensen er 150 000. Grensen for ektefeller/ samboere er brutto 540 000 samlet og formuegrensen er 150 000. Unntak om formuen er bundet i egen bolig.

Ta kontakt

Telefon
99476969

Postadresse
Ervikveien 76, 5106 Øvre Ervik